venice_01a.jpg

Venice Architecture Biennale

Exhibition design for the South African national exhibition at the Venice Architecture Biennale

   Exhibition design for the South African national exhibition at the Venice Architecture Biennale – titled  Between Ownership and Belonging: Transitional Space in the Post-Apartheid Metropolis.   Curator: Mphethi Morojele, MMA Architects Commissioned: South African Department of Arts and Culture and Department of Foreign Affairs  The exhibition featured 12 distinct projects organised around the exhibition title concept:  Between Ownership and Belonging: Transitional Space in the Post-Apartheid Metropolis.  The functional, modular design of the box-framed elements feature a three tier hanging system that the 1m and A3 box frames are attached to. Angled slats on the back of the frames rest on the three angled, wooden tracks fixed to the walls. This design allows the box frames to be freely moved around and arranged in random, geometric compositions. These devices are annotated by vinyl signage; vinyl wallpapers; explanatory texts; audiovisual components and location maps. The wood and perspex box frames also allow easy transport, as the exhibition toured to the Royal Institute of British Architects (RIBA) in London and Netherlands Architecture Institute (Nai) after the Biennale.

Exhibition design for the South African national exhibition at the Venice Architecture Biennale – titled Between Ownership and Belonging: Transitional Space in the Post-Apartheid Metropolis.

Curator: Mphethi Morojele, MMA Architects
Commissioned: South African Department of Arts and Culture and Department of Foreign Affairs

The exhibition featured 12 distinct projects organised around the exhibition title concept: Between Ownership and Belonging: Transitional Space in the Post-Apartheid Metropolis. The functional, modular design of the box-framed elements feature a three tier hanging system that the 1m and A3 box frames are attached to. Angled slats on the back of the frames rest on the three angled, wooden tracks fixed to the walls. This design allows the box frames to be freely moved around and arranged in random, geometric compositions. These devices are annotated by vinyl signage; vinyl wallpapers; explanatory texts; audiovisual components and location maps. The wood and perspex box frames also allow easy transport, as the exhibition toured to the Royal Institute of British Architects (RIBA) in London and Netherlands Architecture Institute (Nai) after the Biennale.

img3.jpg
venice_03.jpg